Специалисти предлагат обособяването на специална йога стая на терминалите на летищата.

Причината е, че голям процент от хората имат страх от летене и са стресирани и притеснени от различни детайли, свързани с пътуването. Йога стаите могат да спомогнат на пътуващите да редуцират това напрежение и да помогнат за успокоението и предразположението на пътуващите.

Първата по рода си йога стая се намира на международното летище на Сан Франциско. Стаята е с големина 14 кв.м и е на разположение на всички пътници след проверката на летището.

Йога студиото е обзаведено с йога постелки, стените са огледални. Забранено е използването на мобилни устройства, храни, напитки и носенето на обувки. На този етап в йога стаята няма инструктор.

Обособяването на подобни стаи за релакс и медитация могат да позволят полет на хора, които никога не са пътували със самолет поради страх, тревожност и различни фобии.

Йога студиото е подходящо и за прекарването на част от времето при отложени или закъснели полети.

NEWS_MORE_BOX

 

 


През последните години някои летища устроиха масажни салони, студиа за разкрасяване, магазини, химическо чистене, стаи за домашни любимци и пр.

Добавянето на йога стая или стая за релакс може да се окаже от голяма полза както за намаляване притеснението на пасажерите, така и за релакс на екипажа.