Обръщали ли сте внимание, че понякога консумацията на определена напитка може да повдигне духа и настроението, и да намали стреса и напрежението?

Това може да е чаша мляко преди лягане, за спокоен и здрав сън или кафето сутрин, за започването на един хубав и ползотворен ден.

Плодовите и зеленчуковите фрешове са не само вкусни, но тонизиращи и освежаващи. Напитките съдържат едни от най-полезните за организма продукти, обусляващи здравословния начин на живот.

 

Добре изцеденият сок от портокал или друг плод, освен че ще набави необходимата ежедневна доза витамини, ще зареди и цялото тяло с енергия и положителни емоции.

Коктейл или чаша бира в приятна компания след тежък и напрегнат ден също може да има тонизиращо и ободряващо действие и да намали нивото на хормона на стреса, кортизол.

Понякога дори само чаша вода може да е достатъчна, единственото условие е да се насладите на всяка глътка. Мислете само за пречистващата сила на водата, отпуснете се, представете си, че се намирате на спокойно и тихо място, освободете се от напрежението и натрупания стрес, релаксирайте.

На теория, напитките са само предмет на релаксацията, който може да подпомогне процеса на отпускане и да стимулира вътрешната енергия на организма, зареждайки цялото тяло с положителни вибрации.

Специалисти припомнят, че избирайки алкохола като напитка за релаксация не трябва да се забравя, че той трябва да се консумира с мярка, в противен случай може по-скоро да навредите на психическото и здравословно състояние, отколкото да му помогнете.